Posts

Showing posts from 2011

serious Look ...

Image
serious Look ... , a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr.

Chill !!!Have a nice day.....

Image
Chill !!!Have a nice day....., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Agak lama rasanya aku tak shot gambar anak aku yang ketiga ni... So hari ni aku shot gambar dia yang dah nak masuk 5 bulan 1 DEC ni...Dah boleh meniarap dah Asyraf... Smile!!!...

Run for me Kids!!!!

Image
Run for me Kids!!!!, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. ini dua orang anakku yang tak henti berlari di shopping mall.. ermmm mereka buat shopping mall macam rumah diorang.. tak berkasut berlari ke sana kemari... tak larat aku nak nak larang dah... isteri aku hanya memerhati dari jauh sahaja... nak buat macam mana budak lelaki yang semakin membesar kan....:-)

Serious Look...

Image
Serious Look... , a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. gambar ini diambil semasa Hari Raya AidilAdha 2011 yg lepas... ternyata Adam mmg seorang yang agak serius didepan camera!!! senyum sikit Adam oiii!!!!

Mencari Jiwa Dalam Gambar

Image
Ini Adam Aisar... anak aku yg ke-2... susah nak ambil gambarnya.. tapi sesekali bila dapat poss yang yg menarik aku puas hati...

The Malaysian Footballer

Image
the footballer, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Inilah pemain sensasi Negara yang bakal disebut-sebut oleh semua peminat bolasepak tanah air... Berkarisma dan mempunyai bakat semula jadi di atas padang..... :-) Go Harimau Malaya!!!!!!

Nek Nyang

Image
Nek Nyang, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. photo ni diambil pada 4 November 2009...kesihatan nenek ketika ini tidaklah serius seperti hari ni... sejak 2010 sehingga sekarang sudah beberapa kali nenek dimasukkan ke ward akibat kencing manis yang boleh dikatakan kronik juga... semoga nenek sentiasa sihat selalu....

Happy Photographer Day!!!

Image
AKU CUMA JURUGAMBAR KAMPUNG Hari ni hari jurugambar sedunia ke? aku pun tak pasti .... tapi aku nak share lah kata-kata dari seorang Photographer yang boleh aku katakan mentor aku jugaklah dalam bidang tangkap gambar ni.... heheheheh
yang pasti aku tidaklah sehebat orang lain yang lebih berilmu dari aku lah..... cukuplah dapat memotret gambar anak-anak aku yang semakin membesar dan keluargaku untuk dijadikan kenangan pun dah ok dah...

"If you ask yourself why photographers charge so much for assignments. We don't get paid vacation, we don't get paid sick days, we don't get bonuses for working non-stop during Hari Raya too. We don't have insurance plans nor do we qualify for unemployment. We sacrifice our family on special days so that we can bring happiness to others. Illness or personal affairs are not excuses for a bad result. Next time you ask, remember that Photographer ARE Photographer because of the LOVE OF PHOTOGRAPHY, but that love doesn't pay debts.&q…

Portrait Tidak Bertuan.......

Image
No title >> Just see it.., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. "eleh-eleh... malu-malu kuching pulak dia... hahahaha.. ni kawan sekerja aku.. nama dia Shahrizan @ lebih kental dipanggil "MOK" aku sendiri tak pasti gelaran "mok" tu apa maksudnya.... anyway gambar ni aku ambil masa bosan2 time kerja... aku suruh dia jadi model aku , tapi agak pemalu orangnya bila didepan camera.. hahahahaha Stedy MOK!!!!

"Tok Mek"

Image
No title >> Just see it.., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. ni adalah nenek saya yang saya panggil "Mek" ... Alhamdullilah "mek" masih sihat lagi sekarang ni biarpun pendengaran tidak lagi beberapa jelas.. Syukur juga masih juga berkesempatan anak-anak aku berjumpa dengan moyang mereka.... semoga "mek " terus sihat walafiat hendaknya......

Run for me Kids!!!!

Image
Run for me Kids!!!!, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Salam... agak lama tak bermain dgn texture.. aku mmg minat dalam "mengtexture " kan gambar2 ni... nampak lebih artistic lah sikit pada aku lah.. pada org lain aku tak pasti... mungkin ada yang anggap gambar kalu di texture kan akan nampak lebih kotor... pada aku yg kotor lah ada subjektif dan maksud didalamnya... hahahaha.....

Iklan Sebentar

Image
Salam... Kepada pasangan yang ingin melansungkan perkahwinan dan masih tercari-cari Jurugambar, boleh lah contact saya di FB : https://www.facebook.com/profile.php?id=1028641258 atau call saya 0122957493 utk harga-harga pakej yang saya tawarkan.. anda juga boleh layari pages saya di page Wedding Gallery di blog ini...Sekian terima kasih..

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image
Khaidir & Amira Wedding, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. semalam 13hb aku cover wedding shoot kat kajang... member punya job , tp sub kat aku... ok lah ada pulus sikit..boleh lah cover duit pampers dan susu anak... hheheh.. cuaca semalam mmg panas dan terik masa pengantin tiba.. so mudah aku nak shoot .. lepas jer bersanding hujan bukan main lebat.. selebat -lebatnya... so pergerakkan agak terbatas nak shoot yg advance2 sikit.. pengantin pun dah layu.. hahaha.. anyway thanks kpd pengantin Khaidir & Amira serta kedua-dua family mereka yang banyak beri kerja sama kpd saya .... selamat pengantin Baru!!

Taska Sinar Cemerlang

Image
pada 29 Oct 2011 yang lepas majlis penyampaian sijil bagi pelajar taska sinar cemerlang tempat ketiga-tiga anak aku belajar  telah diadakan.. tak sangka anak aku Arif Amsyar yang baru berumur 3 tahun lebih terlibat juga dalam koir semasa majlis itu berlansung. aku teruja bila melihat anak2 kita di atas pentas ... kalu tak silap akulah yang disebelah kanan Arif yang pakai ala2 bolywood tu Kasih namanya.. masa Arif mula2 di hantar ke sekolah dulu Kasih ni lah yang selalu gigit anak aku sampai lebam-lebam... hahahaha sekarang ni Kasih dah 4 tahun dah.. cute pulak tu... :-) bila dah teruja melihat Arif menyanyi di atas pentas, aku lupa nak shot gambar mereka.. so ni lah beberapa keping gambar yang aku dapat shot itupun berterabur dr segi teknikalnya... hahahaha . yang penting gambar2 ni ada memori dan cerita bagi kami sekeluarga.... Rule kita buang dalam tong sampah dulu...

Panggilan Kaabah

Image
Panggilan Kaabah, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Alhamdullilah... akhirnya mak mertua saya selamat berangkat ke tanah suci pada 23hb yang lalu... semoga mak dapat menunaikan Fardu Haji dgn tenang dan Tawaduk di sana.. dan semoga selamat pergi dan pulang... Insyaallah....

Panggilan Kaabah

Image
Panggilan Kaabah, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Alhamdullilah... akhirnya mak mertua saya selamat berangkat ke tanah suci pada 23hb yang lalu... semoga mak dapat menunaikan Fardu Haji dgn tenang dan Tawaduk di sana.. dan semoga selamat pergi dan pulang... Insyaallah....

Father & son

Image
Father & son, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. gambar lama June19 2010..... Adam masih belum boleh berjalan.... HOOORAYYYY!!!!!

When UltraBoy get Hurt.....

Image
When UltraBoy get Hurt....., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Superman yang sakit... :-)

i'm Good...

Image
i'm Good... , a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. yeah ini lah pesakit tu.. w/pun demam tapi masih aktif!!!

Asyraf Afsar

Image
Asyraf Afsar, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Selama isteri saya menjaga Adam yg di tahan di wad beberapa hari , sayalah yang merangkap sebagai suri rumah yang menjaga baby kecil kami Asyraf... hahahahahah:-)

my family

Image
my family, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Adam was admitted ward at KJMC for 4 days.. because of Pnemonia..‎1st day we all together with Adam ... its a sweet memory for us... :-)

All day i dream about u!!!

Image

my son

Image
my son, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr.

my son

Image
my son, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr.

my son

Image
my son, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Asyraf Afsar orang baru dalam keluarga kami... love u so much!!

Arif Amsyar

Image
Arif Amsyar, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr.

Hai saya Asyraf Afsar...

Image

bergelut

Aku kini bergelut dengan performance kerja... ada yang talam dua muka.. depan cakap lain , belakang cakap lain. depan kita bukan main ko yer.. belakang kita ko jaja nama aku bagai nak gila.. sial!!

8 months

Image
8 months, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. portrait of me and my wife... xda sapa yang tolong shoot cuma camera and my tripod... editing ditambah sedikit texture and use black and white.... i love texture very much

no title... just bosan tahap dewa

hari ni hari ke2 off day .. so duk umah dan tak tau nak buat apa.. pikir2 balik ada baiknya kalu hari -hari yang free diisi dgn membuat pendapatan sampingan tapi tak tau nak buat apa... huhuhu..

photo of my son Adam Aisar

Image
Adam menangis untuk dilepaskan... but aku mmg kejam untuk tidak melepaskan.....

Adam Aisar

Image
mmg susah anak aku nak berada didepan kamera....

Adam Aisar

Image
memang susah anak2 aku utk berada didepan kamera.. puas aku pujuk .. macam2 aku bagi untuk dia fokus... mmg mencabar...

my son

Image

test 123