Posts

Showing posts from November, 2011

serious Look ...

Image
serious Look ... , a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr.

Chill !!!Have a nice day.....

Image
Chill !!!Have a nice day....., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Agak lama rasanya aku tak shot gambar anak aku yang ketiga ni... So hari ni aku shot gambar dia yang dah nak masuk 5 bulan 1 DEC ni...Dah boleh meniarap dah Asyraf... Smile!!!...

Run for me Kids!!!!

Image
Run for me Kids!!!!, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. ini dua orang anakku yang tak henti berlari di shopping mall.. ermmm mereka buat shopping mall macam rumah diorang.. tak berkasut berlari ke sana kemari... tak larat aku nak nak larang dah... isteri aku hanya memerhati dari jauh sahaja... nak buat macam mana budak lelaki yang semakin membesar kan....:-)

Serious Look...

Image
Serious Look... , a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. gambar ini diambil semasa Hari Raya AidilAdha 2011 yg lepas... ternyata Adam mmg seorang yang agak serius didepan camera!!! senyum sikit Adam oiii!!!!

Mencari Jiwa Dalam Gambar

Image
Ini Adam Aisar... anak aku yg ke-2... susah nak ambil gambarnya.. tapi sesekali bila dapat poss yang yg menarik aku puas hati...

The Malaysian Footballer

Image
the footballer, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Inilah pemain sensasi Negara yang bakal disebut-sebut oleh semua peminat bolasepak tanah air... Berkarisma dan mempunyai bakat semula jadi di atas padang..... :-) Go Harimau Malaya!!!!!!

Nek Nyang

Image
Nek Nyang, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. photo ni diambil pada 4 November 2009...kesihatan nenek ketika ini tidaklah serius seperti hari ni... sejak 2010 sehingga sekarang sudah beberapa kali nenek dimasukkan ke ward akibat kencing manis yang boleh dikatakan kronik juga... semoga nenek sentiasa sihat selalu....

Happy Photographer Day!!!

Image
AKU CUMA JURUGAMBAR KAMPUNG Hari ni hari jurugambar sedunia ke? aku pun tak pasti .... tapi aku nak share lah kata-kata dari seorang Photographer yang boleh aku katakan mentor aku jugaklah dalam bidang tangkap gambar ni.... heheheheh
yang pasti aku tidaklah sehebat orang lain yang lebih berilmu dari aku lah..... cukuplah dapat memotret gambar anak-anak aku yang semakin membesar dan keluargaku untuk dijadikan kenangan pun dah ok dah...

"If you ask yourself why photographers charge so much for assignments. We don't get paid vacation, we don't get paid sick days, we don't get bonuses for working non-stop during Hari Raya too. We don't have insurance plans nor do we qualify for unemployment. We sacrifice our family on special days so that we can bring happiness to others. Illness or personal affairs are not excuses for a bad result. Next time you ask, remember that Photographer ARE Photographer because of the LOVE OF PHOTOGRAPHY, but that love doesn't pay debts.&q…

Portrait Tidak Bertuan.......

Image
No title >> Just see it.., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. "eleh-eleh... malu-malu kuching pulak dia... hahahaha.. ni kawan sekerja aku.. nama dia Shahrizan @ lebih kental dipanggil "MOK" aku sendiri tak pasti gelaran "mok" tu apa maksudnya.... anyway gambar ni aku ambil masa bosan2 time kerja... aku suruh dia jadi model aku , tapi agak pemalu orangnya bila didepan camera.. hahahahaha Stedy MOK!!!!

"Tok Mek"

Image
No title >> Just see it.., a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. ni adalah nenek saya yang saya panggil "Mek" ... Alhamdullilah "mek" masih sihat lagi sekarang ni biarpun pendengaran tidak lagi beberapa jelas.. Syukur juga masih juga berkesempatan anak-anak aku berjumpa dengan moyang mereka.... semoga "mek " terus sihat walafiat hendaknya......

Run for me Kids!!!!

Image
Run for me Kids!!!!, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. Salam... agak lama tak bermain dgn texture.. aku mmg minat dalam "mengtexture " kan gambar2 ni... nampak lebih artistic lah sikit pada aku lah.. pada org lain aku tak pasti... mungkin ada yang anggap gambar kalu di texture kan akan nampak lebih kotor... pada aku yg kotor lah ada subjektif dan maksud didalamnya... hahahaha.....

Iklan Sebentar

Image
Salam... Kepada pasangan yang ingin melansungkan perkahwinan dan masih tercari-cari Jurugambar, boleh lah contact saya di FB : https://www.facebook.com/profile.php?id=1028641258 atau call saya 0122957493 utk harga-harga pakej yang saya tawarkan.. anda juga boleh layari pages saya di page Wedding Gallery di blog ini...Sekian terima kasih..

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image

Khaidir & Amira Wedding

Image
Khaidir & Amira Wedding, a photo by Yusaini Photojiwa on Flickr. semalam 13hb aku cover wedding shoot kat kajang... member punya job , tp sub kat aku... ok lah ada pulus sikit..boleh lah cover duit pampers dan susu anak... hheheh.. cuaca semalam mmg panas dan terik masa pengantin tiba.. so mudah aku nak shoot .. lepas jer bersanding hujan bukan main lebat.. selebat -lebatnya... so pergerakkan agak terbatas nak shoot yg advance2 sikit.. pengantin pun dah layu.. hahaha.. anyway thanks kpd pengantin Khaidir & Amira serta kedua-dua family mereka yang banyak beri kerja sama kpd saya .... selamat pengantin Baru!!