Posts

Showing posts from January, 2013

Erti Sebuah Persahabatan dan Perjuangan

Image
Tanggal 27hb January 2013 aku dikejutkan oleh status salah seorang sahabat aku di facebook yang mengatakan salah seorang sahabat sekolah Fadzli Yusof yang lebih mesra aku panggil Booty dari sekolah dulu telah tenat dan kritikal di HKL.. Pada mulanya aku anggap ia khabar angin dan belum sahih khabaran tersebut . Terus aku call Booty tapi tiada jawapan. Aku cuba mencari kebenaran dan kesahihan tersebut lagi dengan call kawan-kawan yang lain tapi masih sama tak pasti. Kenapa dengan Booty? Eksiden ke dia ? dan terus menjadi tanda tanya…. Tgh hari aku cuba lagi call Booty, dalam hati berbisik kalau dia Kritikal di Hospital tentu dia tak boleh jawab call ini, tapi meby wife dia yang akan jawab… ternyata setelah bebrapa kali aku cuba menghubungi Booty, finally ada orang jawab panggilan aku dengan nada yang agak suram dan sedih.. Rupanya adik Booty yang jawab panggilan tersebut. Terus aku bertanya betul ke Fadzli sedang kritikal di HKL? Eksident ke? Adik dia menjawab dengan nada sedih aku ra…

Selamat Tahun Baru 2013

Image
Hari ni Rabu 2hb Jan 2013 bersamaan 19 Safar 1434H genaplah usia aku 33 tahun.. Alhamdullilah masih diberi kesempatan dan waktu untuk terus bersyukur dengan nikmat yang diberikan selama hidup ini. Terima kasih buat Isteri tercinta dan anak2 serta kedua ibu bapa ku yang menjaga ku sejak dari kecil lagi... Alhamdullilah semoga di tahun baru ini aku akan terus maju dalam diri serta dimurahkan rezeki kami sekeluarga.. 33 tahun dah aku rupanya...
Apa yang menariknya di tarikh lahir aku ni, aku juga berkongsi tarikh lahir dengan sahabat aku yang paling kamceng di kg. namanya Rostam atau lebih dikenali sebagai Satkong... kami berkongsi tarikh lahir yang sama , maka bila time tarikh lahir kita orang , sudah pastinya kami bersama 2 sahabat kami yang lain iaitu Isp Faizal Nawi, dan penebar roti canai terhebat di terengganu Mahadir akan keluar ke bandar Kuantan untuk menghabiskan masa kami lepak2 kat kompleks Teruntum sebagai rocker sejati.. hahaha. kalau anda nak tau Kompleks Teruntum menjadi s…