Posts

Showing posts from 2014

TEAM BUILDING RAPID KL Sdn Bhd - Dusun Eco Resort Bentong Pahang ( Part 3 ) - Final Chapter

Image
Pagi ni kami bangun agak santai, tak perlu gopoh gapah sebab hari ni hari last di sini. Lepas breakfast, kami semua akan berjalan di jambatan gantung dan akan melakukan aktiviti flying fox. Aktiviti tidak wajib bagi semua peserta , terpulang, siapa yang rasa ada penyakit gayat, disarankan baik duduk dalam bilik dan tidur sahaja, macam kawan aku. Tak perlu disebutkan nama disini.. hahaha.




Jambatan gantung disini takdalah panjang sangat pun dan tinggi mana pun. Ok ok je lah... cuma perlu imbang badan dan berjalan kaki menyilang tali jer pun.. Hanya 8 ke 9 orang sahaja dibenarkan melalui jambatan gantung ini dalam satu masa dan anda perlu menunggu giliran anda. Faktor keselamatan la der... " Eh , Anis mana Anis???? kahkahkah...







Selesai berjalan atas jambatan gantung, so kita ke aktivity flying fox pulak. Yang ni pun takdalah panjang sangat pun, Tapi boleh lah nak merasa sendiri untuk berflying fox. Mana -mana yang berasa badan ringan tu boleh la sekali dua orang jalan, tapi berat b…

TEAM BUILDING RAPID KL Sdn Bhd - Dusun Eco Resort Bentong Pahang ( Part 2 )

Image
Selamat pagi... hari ni hari kedua kami di Dusun Eco Resort ni. Malam tadi punya best la tido.. kami lawan lawan dengkur 1 bilik. Tengok jam dah 6.30am so apa lagi bangun la mandi... buka air mak datuk sejuk betul air ni. Sebab air paip ni direct dari air bukit beb.. pagi memang sejuk jugak la. Tapi dia punya fresh bila mandi memang syok. Kedengaran dari bilik kacip fatimah dah rancak bersembang dah tu... ntah apa yang dibualkan aku pun tak tau.. lu jangan bahan Anis kuat sangat li.. kang merajuk pulak dia... kahkahkah


So pagi ni selepas bteakfast kami  perlu berkumpul di depan kantin untuk senaman ringan dan warmup sebab lepas ni kami semua akan main paint ball. Boleh dikatakan hampor 70% peserta disini memang tak pernah main paint ball pun, termasuk la aku sendiri. So memang zero knowledge. Jadi kita kena ikut arahan la macam mana nak main.



Untuk ke lapang sasar paint ball ni kami perlu berjalan dan mendaki sikit lebih kurang hampir 4010m dari parasa laut... Cait!!! ko ingat Kinaba…

TEAM BUILDING RAPID KL Sdn Bhd - Dusun Eco Resort Bentong Pahang ( Part 1 )

Image
Team building ZPD E- relode RAPID KL

Team building ZPD E- relode RAPID KL telah berlansung pada 5, 6 dan 7 Nov 2014 bagi sessi yang ntah berapa kali aku tak pasti, tapi apa-apa pun kali ni aku dah tak boleh nak menolak sebab dah 2 kali aku menolak untuk program ni, so kali ni aku kena join jugak... huh Motivasi la sangat .... tapi kali ni kami dari Wayside Electronic Department dihantar berlima, aku , Fazli, Mok, Jas , Anis dan adik ipar aku dari Ampang line pun ada jugak... Lebih kurang 50 orang peserta dari Kelana Jaya Line, Ampang Line dan Monorail Line  terlibat dalam sesi kali ini.
Team Building ni dijalankan di Dusun Eco Resort Bentong Pahang di mana perjalanan ke sini hanya mengambil masa lebih kurang 45 minit sahaja dari Tol Gombak melalui Lebuh raya Karak. kami telah berkumpul di Stesyen Lrt Gombak pukul 9am dimana kami menaiki bas tambang Rapid KL dan sebuah lagi bas mewah Prasarana ke sana. kami memilih untuk naik bas yang tidak mewah , sekali kena bahan oleh budak-budak D…