Posts

Showing posts from June, 2014

GoPro Hero 3+ Black - Hiking Broga Hill with My Kids

GoPro Hero 3+ Black - Hiking Broga Hill with My Kids

Hiking Time With My Kids - Bawa anak kecil ke Broga Hill Semenyeh

Image
7 June 2014
Sempena Public Holiday Yang Dipertuan Agong sabtu lalu aku dan keluarga ke Broga Hill di Semenyeh. Tak payah aku nak cerita panjang pasal Bukit Broga ni, aku yakin satu Malaysia dah tau mana letaknya Bukit Broga ni kan atau lebih dikenali sebagai "celebrity hill". Sebab apa digelar celebrity hill, sebab Bukit Broga ni Popular dan  memang ramai gila orang yang datang sini sepanjang masa sampai naik botak dah trek untuk ke puncak.
Lepas subuh kami bertolak dari rumah. Takda plan pun nak tengok sunrise ke apa ke, sebab aku dan wife aku plan nak santai santai je sambil bawa anak-anak. Tak sampai puncak pun takpa just nak enjoy-enjoy je sambil nak ajar anak-anak tentang aktiviti outdoor ni. Takda la mereka asyik main game dan tablet je kerjanya cuti-cuti sekolah ni.
Sampai di Broga lebih kurang 7.15am , macam biasa memang banyak kereta parking kat bawah ni dan sudah pastinya ramai orang di atas sana. Apa yang aku seronoknya bila melihat gelagat anak-anak aku la, macam…