Posts

Showing posts from February, 2016

Aku Peminat Lego

Image
How Lego-addicted are you?

Wah tajuk English , entry Bahasa Melayu.. kahkahkah... Sejak kebelakangan ini, aku teruja melihat koleksi permainan lego yang berada di pasaran. Sememangnya Lego menjadi permainan kegilaan bagi semua peringkat umur. Memang sejak dari bangku sekolah aku suka main Lego ni, tapi disebabkan harganya yang agak mahal aku pendam sahaja dalam hati, nak minta kat mak ayah memang tak la. Kalau nak diikutkan hati semua jenis Lego aku suka, baik Lego city, Lego Creator, Lego Movie, Lego Super hero, Lego Shell dan lain-lain, Tapi yang menjadi obses buat aku, tak lain tak bukan sudah pastinya Lego StarWars. Nak kata mahal, memang mahal la juga, tapi aku akan cari yang dijual lebih murah dari yang dijual di Legostore ataupun di Toy r Us, di Kuala Lumpur ini. Kalau sesiapa yang kaki lego ini harga lego jika dibeli di luar, maksud aku di website online seperti Mudah.my dan orang perseorangan, boleh lah dapat kurang sekitar RM20- RM50. Kira Ok la juga kan. Dan jika anda ahli …

LIFE IS AN ADVENTURE, TAKE RISKS !!!

Image
PERANCANGAN 2016
Lama betul tak menulis dalam blog ni. Sejak entry pulang dari India siap, aku tak tau apa yang hendak diceritakan. Memasuki bulan Febuari di tahun 2016 aku kembali merancang perjalanan baru untuk destinasi seterusnya. Mencari pengalaman baru dan cerita baru.
Alhamdullilah isteri aku selamat melahirkan anak perempuan kami pada 10 December 2015 di Hospital Pusrawi Kota Damansara yang lepas, seterusnya menjadi penyeri keluarga dengan kehadiran puteri sulung kami setelah mencuba buat kali yang ke Empat.. Hehehe.  Amanda Zahra nama puteri kami, semoga menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam hidupmu. So isteri aku dah ada teman memasak dan bershopping selepas ini. Anak aku yang sulung Arif Amsyar  sudahpun memasuki tahun 2, manakala yang kedua Adam Aisar  sudah pun memasuki tahun 1, dan yang ketiga Asyraf Afsar sudah pun berusia 5 tahun. Alhamdullilah, itulah rezeki namanya....




Ok aku bukan nak cerita pasal anak sebenarnya tetapi pasal Next Adventure aku yang seterusny…