Posts

Showing posts from March, 2016

Lego Moc "Pick A Brick"

Image
LEGO MOC PICK A BRICK

Entry kali ini aku nak cerita pasal lego juga. Huh. Sebab apa? Sebab aku dan bini aku dah terlalu kronik dah dengan lego. Kepala aku hanya fikir lego je. Bagaimana nak penuhkan koleksi lego dalam bilik. Ye memang aku gila. Hahahaha. Entry kali ni aku nak ceritakan bagaimana untuk mengurangkan ketagihan lego ini sedikit demi sedikit dan untuk mengelakkan perbelanjaan yang besar dalam mengumpul koleksi lego. Ye lego di Malaysia memang mahal Nauzubillah. So aku decide untuk beli yang pick a brick sahaja. Dimana aku dan bini aku plan nak bina sendiri city dari lego lego terpakai mahupun yang baru. So aku pun geledah la dalam online part2 lego yang penting sahaja seperti 1x1, 1x2, 4x2, 8x4 dan part2 penting untuk dekorasi seperti bumbung, tingkap, pintu, dan hiasan dalaman. Bila dah tahu part2 yang penting bagi menghasilkan rumah, ataupun apartment contohnya, so aku dan bini aku pergi ke lego store di The Curve untuk beli part2 yang diperlukan sahaja. Di Lego store, a…